W dniach 9 – 16 stycznia 2025 roku klasa III g przystąpiła do bardzo ważnego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych – części teoretycznej i praktycznej
Mocno trzymaliśmy kciuki za powodzenie całej klasy i udało się – egzamin pisemny – zdawalność 100%
wyniki egzaminu praktycznego pod koniec marca
Wielkie podziękowania cała klasa pragnie złożyć tym, którzy pomogli nam się przygotować do egzaminów – rodzicom, nauczycielom a w szczególności p. Małgorzacie Zdanowskiej – Gacek 🙂
Poniżej kilka zdjęć z egzaminów






I kilka informacji o naszym kierunku:
Technik żywienia i usług gastronomicznych to zawód łączący umiejętności sporządzania potraw i napojów zarówno kuchni polskiej jak i innych narodów, doradcy żywieniowego i organizatora usług gastronomicznych. Ponadto może wykonywać zadania zawodowe związane z planowaniem i ocenianiem żywienia różnych grup ludności, dekorowaniem, porcjowaniem i serwowaniem zgodnie ze sztuką obsługi konsumenta oraz organizowaniem i wykonywaniem usług gastronomicznych.
Absolwenci tego kierunku mogą pracować na stanowisku:
- szefa kuchni
- kucharza
- osoby odpowiedzialnej za planowanie i organizację imprez okolicznościowych
- kierownika restauracji lub stołówki
- menagera zakładu gastronomicznego
- organizatora imprez okolicznościowych
- doradcy w zakresie prawidłowego żywienia
- organizatora usług cateringowych
- pracownika ruchomej bazy gastronomicznej : lotniczej, kolejowej i morskiej