Created string item:644:title for text group menu: A K T U A L N O Ś C I

Suplement do Dyplomu Potwierdzającego Kwalifikacje Zawodowe

to dokument który zawiera szczegółowy opis umiejętności i kompetencji uzyskanych przez posiadacza dyplomu zawodowego wraz ze wskazaniem zawodów dostępnych do wykonywania.

Zalety suplementu do dyplomu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe: 

- jednolity format dokumentu w całej Unii Europejskiej,

-kompleksowa prezentacja wszystkich informacji o kwalifikacjach i zawodzie , użytecznych dla pracodawcy,

- wiarygodność potwierdzona marką Europass

- wielojęzyczność,

- szerokie możliwości wykorzystania dokumentu na potrzeby dalszej edukacji lub pracy,

-dostępność internetowych baz suplementów.

 Uzyskując dyplom Technika ekonomisty możesz pracować jako:

 księgowy, specjalista w wydziałach nadzoru finansowego,specjalista do spraw budżetowania,doradca finansowy, doradca ubezpieczeniowy,specjalista do spraw bankowości i kredytów, finansista, doradca inwestycyjny, meneger, doradca podatkowy,asystent dyrektora do spraw administracji,pracownik biurowy.

 Uzyskując dyplom Technika hotelarstwa możesz pracować jako:

recepcjonista, kelner, barman,animator czasu wolnego, meneger do spraw organizacji eventów i konferencji, specjalista do spraw organizacji i sprzedaży usług SPA,  steward,pracownik housekeepingu,organizator turystyki, organizator usług cateringowych, specjalista w administracji samorządowej zajmującej się usługami hotelarskimi,doradca w stowarzyszeniach i organizacjach branżowych działających na rzecz rozwoju turystyki i hotelarstwa.

 Uzyskując dyplom Technika żywienia i organizacji usług gastronomicznych możesz pracować jako:

 szef kuchni, manager do spraw planowania i organizacji usług gastronomicznych, organizator imprez okolicznościowych, doradca w zakresie prawidłowego żywienia, pracownik firmy cateringowej,doradca do spraw alternatywnego żywienia, dietetyk, doradca w instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, specjalista w instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywności i żywieniu, pracownik instytucji ochrony konsumentów.