Kto o grosz nie dba, ten grosza nie wart.
- 3228 odsłon
WARSZTATY KULINARNE
klasy II g
w dniu 15 lutego 2022 r.
Warsztaty przeprowadzili szefowie kuchni renomowanych zakładów gastronomiczych w Kielcach:
z Hotelu Binkowski: Rafał Korus i Robert Golis, Hotelu Dworek Binkowski - Hubert Sanecki, Pracowni Czekolady La Chocolic - Krzysztof Zamczyk, Restauracji Poziomka - Mateusz Galiszewski, Restauracji Żółty Słoń - Łukasz Wasik oraz gościnnie szef kuchni z Termy Słowacki w Busku Zroju - Ryszard Białek
Było to już kolejne spotkanie z Mistrzami produkcji z Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy.
W menu znalazły się potrawy:
Filet z kaczki/kluski kładzione/warzywa sezonowe/demi glace/palone masło
Filet z sandacza/puree marchewkowe/warzywa sezonowe/popcorn/sos Beurre Blanc
Monoporcja kokos/maracuja/mango
Kasza jaglana/jackfruit/tofu/papryka/cukinia/pomidorki cherry/czarne oliwki/kapusta włoska/pulpa pomidorowa/pieczarki
Ramen/wołowina tataki
Makaron ręcznie robiony/pomidorki koktajlowe/chilli/oliwa czosnkowa
Filet z sandacza/puree marchewkowe/warzywa sezonowe/popcorn/sos Beurre Blanc
Monoporcja kokos/maracuja/mango
Kasza jaglana/jackfruit/tofu/papryka/cukinia/pomidorki cherry/czarne oliwki/kapusta włoska/pulpa pomidorowa/pieczarki
Ramen/wołowina tataki
Makaron ręcznie robiony/pomidorki koktajlowe/chilli/oliwa czosnkowa
Opracowanie: Małgorzata Zdanowska-Gacek